Duurzaamheid BrandWater

Bij BrandWater staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Lees hieronder wat wij doen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Duurzaamheid
Een belangrijk onderdeel van onze producten is de verpakking.  Alle flesjes van BrandWater zijn gemaakt van R-PET en bestaan voor 100% uit gerecycled PET. Dat betekent dus dat wij geen nieuwe grondstoffen gebruiken voor de productie van onze PET flessen.

Niet alleen zijn de flesjes vervaardigd uit 100% gerecycled PET maar tevens nogmaals te recyclen en daarmee zeer duurzaam.  Er is ongeveer 70% minder energie nodig om R-pet te produceren dan om een PET fles (Virgin) uit aardolie te maken. Ook het kunststof label (PP) en de kunststof (sport) dop is 100% recyclebaar.

In het geval van de 100% R-Pet flesjes van BrandWater gaat het om flesjes waarvan de preform geleverd wordt door het bedrijf Morssinkhof Rymoplast in Nederland. Morssinkhof biedt met haar product MOPET-A de maatstaf in Europa voor Food Approved regranulaat. MOPET-A kan indien gewenst voor 100% ingezet worden voor de productie van transparante levensmiddelenverpakkingen: flessen en folie. MOPET-A voldoet aan de strengste regelgeving en is bovendien goedgekeurd door diverse vooraanstaande producenten van soft drinks en mineraal water. Doordat Morssinkhof alleen granulaat afneemt wat weer afkomstig is van statiegeldflessen (MOPET-A) is de kwaliteit gewaarborgd. Met MOPET-A realiseert u een significante reductie van de CO₂-uitstoot, met behoud van het kwaliteitsniveau van virgin kunststoffen.

100% R-pet, de enige juiste weg naar een duurzame oplossing!