Duurzaamheid!


 
Bij BrandWater staat duurzaamheid hoog in het vaandel.
 
Duurzaamheid:
Wie wil werken aan duurzaamheid en verduurzaming als ondernemer vindt in de circulaire economie een goede oplossing.
In de circulaire economie werken we volgens een systeem dat ernaar streeft om producten en grondstoffen oneindig te hergebruiken zonder verlies van kwaliteit en waarde vernietiging te minimaliseren. Daarom heeft BrandWater de keuze gemaakt om alleen nog maar ECO-flesjes te leveren welke voor 100% bestaan uit gerecycled PET. Deze flesjes zijn niet alleen volledig vervaardigd uit gerecycled materiaal maar ze zijn tevens nogmaals te recyclen. Daarnaast is er ook nog eens ca. 70% minder energie nodig om deze ECO-flesjes te produceren.
 
Naast onze ECO-flesjes hebben wij er ook voor gekozen om geheel over te gaan op CleanFlake™ etiketten. Dat zijn zogenaamde afwasbare etiketten waarmee PET-recycling vereenvoudigd wordt. Het maakt een schone scheiding mogelijk tussen de labels en PET-flesje, wat resulteert in puur recyclebaar PET.
 
Statiegeld:
Vanaf 01 juli 2021 geldt er in Nederland een statiegeldplicht op kleine PET flesjes. Dat betekent dat er per 01 juli dit jaar op alle PET flesjes die wij verkopen binnen Nederland € 0,15 per flesje bijkomt. Dit geldt niet voor onze glazen flessen of de blikjes EnergyDrink. Het goede nieuws is dat hiermee uiteindelijk veel meer (90%) PET-flesjes gerecycled zullen worden. De flesjes kunnen na gebruik bij alle innamepunten (supermarkten, benzinestations en OV locaties) aangeboden worden.