Duurzaamheid BrandWater

Bij BrandWater staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Lees hieronder wat wij doen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Duurzaamheid:
Wie wil werken aan duurzaamheid en verduurzaming als ondernemer vindt in de circulaire economie een goede oplossing.
In de circulaire economie werken we volgens een systeem dat ernaar streeft om producten en grondstoffen oneindig te
hergebruiken zonder verlies van kwaliteit en waarde vernietiging te minimaliseren. Daarom heeft BrandWater de keuze gemaakt om alleen nog maar ECO-flesjes te leveren welke voor 100% bestaan uit gerecycled PET. Deze flesjes zijn niet alleen volledig vervaardigd uit gerecycled materiaal maar ze zijn tevens nogmaals te recyclen. Daarnaast is er ook nog eens ca. 70% minder energie nodig om deze ECO-flesjes te produceren.

Naast onze ECO-flesjes hebben wij er ook voor gekozen om geheel over te gaan op CleanFlake™ etiketten. Dat zijn zogenaamde
afwasbare etiketten waarmee PET-recycling vereenvoudigd wordt. Het maakt een schone scheiding mogelijk tussen de labels en PET-flesje, wat resulteert in puur recyclebaar PET.

In het geval van de 100% R-Pet flesjes van BrandWater gaat het om flesjes waarvan de preform geleverd wordt door het bedrijf Morssinkhof Rymoplast in Nederland. Morssinkhof biedt met haar product MOPET-A de maatstaf in Europa voor Food Approved regranulaat. MOPET-A kan indien gewenst voor 100% ingezet worden voor de productie van transparante levensmiddelenverpakkingen: flessen en folie. MOPET-A voldoet aan de strengste regelgeving en is bovendien goedgekeurd door diverse vooraanstaande producenten van soft drinks en mineraal water. Doordat Morssinkhof alleen granulaat afneemt wat weer afkomstig is van statiegeldflessen (MOPET-A) is de kwaliteit gewaarborgd. Met MOPET-A realiseert u een significante reductie van de CO₂-uitstoot, met behoud van het kwaliteitsniveau van virgin kunststoffen.

100% R-pet, de enige juiste weg naar een duurzame oplossing!