Duurzaamheid

Bij BrandWater staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Lees hieronder wat wij doen op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Duurzaamheid
Een belangrijk onderdeel van onze producten is de verpakking. De verpakking beschermt de kwaliteit van ons water. Het belangrijkste verpakkingsmateriaal van BrandWater was PET (Polyethyleentereftalaat) vanaf het voorjaar van 2019 kunnen wij hieraan ook het zogenoemde RPET aan toevoegen (flessen vervaardigd uit 100% gerecycled PET). BrandWater ziet verpakkingen niet als afval maar als waardevolle grondstof voor 100% hergebruik. Wij zijn altijd op zoek naar manieren om de verpakkingen nog duurzamer te maken en zo het milieu minder te belasten. Lichtere verpakkingen door efficiënt gebruik van grondstoffen, recycling, hergebruik van verpakkingsmateriaal én hernieuwbare grondstoffen zijn hiervoor belangrijk, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van onze verpakkingen. Hierdoor wordt het milieu minder belast. Alle PET-flesjes, doppen en labels van BrandWater zijn 100% recyclebaar. De flessen worden verpakt in een milieuvriendelijke kartonnen doos.  Zo dragen wij ook ons steentje bij aan een schonere en duurzamere planeet

RPET en PET
PET is een kunststof. De afkorting staat voor polyethyleentereftalaat. PET-flessen zijn voor 100% te recyclen. RPET daarentegen bestaat voor de volle 100% uit gerecycled materiaal, dat betekent dat we dus geen nieuwe grondstoffen gebruiken voor de productie van deze flessen. Hiermee zijn wij de eerste en enige producent van promotional private label drinks in Nederland die zo milieubewust is. Deze fles bestaat volledig (100%) uit gerecycled materiaal. Door de flessen te recyclen, besparen we dus op fossiele grondstoffen en verminderen we zo de CO2 uitstoot. Van oude PET-flessen worden niet alleen flessen gemaakt, maar ook kleding, dekbedden en tapijten. Door PET te recyclen wordt bespaard op grondstoffen. Bovendien is voor de recycling relatief weinig energie nodig.

Lichtere verpakking minder grondstof.
Onze verpakkingen worden steeds lichter. Nieuwe technologieën en slim design maken dit mogelijk. Lichtere verpakkingen zijn in meerdere opzichten gunstig voor het milieu. Ze zorgen voor minder afval en leveren een besparing van grondstoffen. Ten slotte is er minder energie nodig voor bijvoorbeeld productie, transport en recycling. Dit verlaagt de uitstoot van CO2.